הסלון הוא החלל המרכזי בכל בית. בהתאם כדאי להשקיע תשומת לב וגם זמן כדי לשמור עליו נקי ויפה, כך שהוא יהיה יפה ומזמין – גם את בני הבית וגם את האורחים שמגיעים אליו. 3 הטיפים הבאים יעזרו לכם לעשות זאת בהצלחה.
1. מיקום נכון של הרהיטים
אחד המפתחות העיקריים לשמירה על הסלון נקי ויפה הוא למקם נכון את הרהיטים. דגש אחד הוא למקם אותם כך שיהיה קל לנקות את הסלון, כולל לעבור עם שואב אבק – כשהרהיטים מקשים על ביצוע פעולה הכרחית זו, היא תתבצע בתדירות נמוכה מדי ובסלון יצטבר לכלוך. דגש שני הוא הגנה מהשמש והוא רלוונטי בעיקר לרהיטים מעור של בעלי חיים (כיום יש כידוע גם עור מלאכותי והוא פחות רגיש). אם ספת עור נחשפת לקרני השמש באופן קבוע היא תתבלה מהר מאוד והסלון ייראה מוזנח.
2. שאיבה יסודית בתדירות גבוהה
רובנו, ואולי אפילו כולנו, חיים בסביבה רוויית אבק. בנוסף מצטברים בכל סלון עקב השימוש האינטנסיבי בו לכלוכים רבים אחרים – משערות של בעלי חיים (וגם של בני הבית) דרך חול וגם בוץ וכלה בפירורים של מאכלים שונים ועוד.
שאיבה יסודית, עם שואב אבק בעל עוצמה גבוהה, בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע, תמנע מכל הלכלוכים הנ”ל להצטבר. בנוסף, בהיעדר שאיבה נכונה, הספות והשטיחים עלולים להפוך גם לבית עבור קרדית האבק – חרק מיקרוסקופי שעלול לגרום לאלרגיות מציקות.
עוד כדאי לדעת שכיום יש שואבים מתקדמים, כולל שואב שמבצע גם שטיפה, שואבים אלחוטיים ועוד.
3. ניקוי מהיר של כל כתם – כולל בעזרת חברה מקצועית
שאיבת האבק ושאר הלכלוכים נותנת מענה לחלק ניכר מהגורמים שפוגמים במראה הסלון – אבל היא לא מסוגלת כמובן לנקות כתמים מהספות או מהשטיחים. במקרה שנוצר כתם (שמן, שתן, קפה, דיו, דם וכו’), חשוב לנקות אותו במהירות. דרך ביתית פשוטה היא הכנת תערובת של מים וחומץ. המים צריכים להיות חמימים והיחס בינם לבין החומץ הוא אחד לאחד. לאחר מכן מוסיפים לתערובת מעט נוזל לניקוי כלים או אבקת כביסה, ומורחים אותה על הכתם, בטפיחות עדינות מאוד. מחכים 3-4 דקות ואז עוברים על הכתם והנוזל עם מטלית רכה ויבשה וכך סופחים את כל החומרים שיצרו את הכתם. חשוב להקפיד על ייבוש מלא לאחר הפעולה הנ”ל.
במידת הצורך כדאי להזמין חברת ניקוי ספות ושטיחים שנעזרת בציוד מקצועי ולכן יכולה להסיר גם כתמים עיקשים ואפילו כאלה שכבר נראים כמו חלק בלתי נפרד מהספה.